dijous, 11 de juliol del 2024

9è Simposi de Docents d'ESenRED

Un any més el Programa de centres ecoambientals ha estat present al Simposi de Docents d'ESenRED. que es va dur a terme del 3 al 5 de juliol al CENEAM (Valsaín, Segovia) i durant el qual els docents donaren a conèixer els projectes ambientals dels seus centres educatius. En aquesta edició hi foren presents prop de 70 docents de diverses procedències de l'Estat Espanyol, concretament de Catalunya, Canàries, Cantàbria, La Rioja, Albacete, Comunitat Valenciana, Castella-Lleó, Navarra, País Basc, Astúries, Andalusia i les Illes Balears. La nostra presència ha estat possible gràcies a Antònia Tous i Tomeu Febrer de l'IES Capdepera amb el projecte "Brins de natura", Ricard Pons del CEIP Mare de Déu del Carme (Maó) amb el seu projecte d'hort escolar i Bernardí Recio del CIFP Juníper Serra (Palma) amb el projecte Circular FP. Els podeu veure a les fotografies amb els respectius cartells de dits projectes ambientals. Des d'aquí la nostra enhorabona i el nostre més sincer agraïment per a ells.

dijous, 27 de juny del 2024

Premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible 2023

Aquest mes de juny hem fet entrega dels diplomes que acrediten els centres premiats en la convocatòria dels Premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible 2023, que com sabeu es convoquen cada 2 anys. La classificació dels centres premiats en aquesta convocatòria va ser la següent: En la categoria global: Primer premi, per al centre públic IES Sant Agustí (Eivissa). Segon premi, per al centres públic IES Sa Colomina (Eivissa). Tercer premi ex aequo, per al centres públics IES Capdepera (Mallorca) i EI Es Fameliar (Eivissa). I en la categoria específica: Primer premi, per al centre públic IES Capdepera (Mallorca). Segon premi, per al centre públic IES Algarb (Eivissa). Tercer premi, per al centre públic CIFP Juníper Serra (Mallorca).
Enhorabona a tots! Aprofitam aquesta entrada per desitjar-vos un molt bon estiu i que ens tornem trobar el proper curs amb la mateixa il·lusió i més força que mai.

divendres, 14 de juny del 2024

Conversa amb Jordi Marín i Monfort: "Educació i transició ecosocial".

Compartim avui la presentació que Jordi Marín i Monfort va emprar per acompanyar la conversa del passat 4 de juny amb docents dels centres ecoambientals i amb la qual celebràrem el Dia Mundial Del Medi Ambient. El títol de la conversa, "Educació i transició ecosocial", ens dona les pistes de per on va transcorre el diàleg entre aquest professor de secundària i els qui hi fórem presents. Una conversa ben interessant i que, per aquest motiu, volem que tengueu l'oportunitat de tenir-ne informació si no hi poguéreu participar.

divendres, 31 de maig del 2024

Dia Mundial del Medi Ambient 2024

 Celebram el 5 de Juny, Dia Mundial del Medi Ambient, amb una conversa amb Jordi Marín i Monfort: Educació i transició ecosocial.

Jordi Marín i Monfort és professor d’Educació Secundària i ha estat membre de l’Equip Lacenet (Bages) i de l’Equip TIC de l’ICE de la UAB. Ha presentat ponències en diferents jornades i congressos educatius i ha publicat articles en revistes de l’àmbit educatiu com Graó, Cuadernos de Pedagogía, Revista de Física o Journal of Immersive Education, així com el llibre Educar en la sociedad del conocimiento (Horsori, 2011)  i Educar per al col·lapse” (Onada edicions, 2022).

En Jordi ens parlarà de la vinculació entre l’educació i la transició ecosocial i de quina manera l’àmbit educatiu hauria d’afrontar l’escenari futur: “Des del món educatiu no podem ser simples espectadors d’aquests canvis, sinó que tenim la responsabilitat de preparar les generacions per a un futur que no serà tal com es dibuixa des de certs sectors. Quins coneixements i quines eines seran les que necessitarà el jovent per a adaptar-se a aquest futur? Va la comunitat educativa en la direcció adequada?”


Serà el pròxim 4 de juny, a les 16:30h per videoconferència. Us hi esperam!

ID de reunió: 949 0473 2191

Codi de accés: 171887