dimecres, 28 de gener del 2015

L'energia geotèrmica, més a prop

La geotèrmia és potser la font d'energia renovable més desconeguda. L'energia geotèrmica prové de la calentor de les capes internes de la Terra. Això ens evoca les fonts d'aigua termal, els guèisers, els volcans... 


Semblava que l'aprofitament de l'energia geotèrmica estava restringit a uns punts molt concrets del planeta, però la investigació i la tecnologia han fet possible que aquesta font energètica es pugui aprofitar gairebé a qualsevol punt de l'escorça terrestre, principalment per a calefacció, mitjançant les bombes de calor geotèrmiques (anomenades GHP). 

En aquesta pàgina web de l'IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energía, del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme) trobareu un vídeo de 10 minuts que ens introdueix en l'energia geotèrmica. 

Aquí hi ha un altre vídeo sobre el tema, encara més curt, de GEOPLAT (Plataforma Tecnológica Española de Geotermia) i el Ministeri d'Economia i Competitivitat. 



Un altre recurs interessant, que ens explica la geotèrmia de forma divertida, és el còmic La geotermia y la familia Geotermín, editat per la Fundación de la Energía de la Comunidad de Madrid. 



Aquest tipus d'energia té un potencial molt elevat al nostre país. És una energia autòctona, que no produeix CO2, disponible les 24 hores durant tot l'any, 100% renovable... A més, les GHP són una de les tecnologies de calefacció i aire condicionat més eficients que existeixen, segons l'Agència de Protecció Mediambiental dels Estats Units. Esperem que aquesta font d'energia s'implanti amb força en un futur breu.

En aquest informe de l'IDAE de 2012 trobareu més informació i els avantatges i inconvenients de la geotèrmia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!