dimecres, 27 de gener del 2021

Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

 Cada 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l'Educació Ambiental que té el seu origen el 1975, any en què es va celebrar a Belgrad el Seminari Internacional de l'Educació Ambiental, on hi participaren experts de més de 70 països. D'aquest Seminari en va sortir la Carta de Belgrad, on es recullen les reivindicacions fonamentals de l'educació ambiental i es defineixen els seus objectius, un objectius que mantenen plenament la seva vigència.

La Carta de Belgrad planteja com a fita principal la de millorar les relacions ecològiques, incloent-hi les dels humans amb la natura i entre ells. El document assumeix així posicions clarament ambientalistes, i presenta la millora del medi mitjançant l'instrument educatiu com un objectiu prioritari. Els objectius inclouen la presa de consciència de la problemàtica ambiental, els coneixements, les aptituds, les actituds, la possibilitat de participació i el procés d'avaluació. 

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha celebrat aquest dia donant protagonisme als centres educatius que foren premiats en la 3ª edició dels Premis Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible. 

Podeu accedir per veure el contingut a la Nota informativa i a les xarxes socials Facebook i Twitter







Moltes gràcies per aquesta tasca imprescindible.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!