dilluns, 19 de març del 2012

Dia Mundial de l'Aigua


El proper 22 de març l’ONU commemora, com cada any, el Dia Mundial de l’Aigua. Aquest és el lloc web oficial: http://www.unwater.org/worldwaterday/index_es.html. Enguany està dedicat a la seguretat alimentària: l’aigua és essencial per produir la gran majoria dels aliments que consumim dia a dia. Si escasseja l’aigua, perilla la nostra seguretat alimentària.

Hi ha escoles que aprofiten aquest dia per dedicar-lo a l’aigua. A continuació teniu l'enllaç a dos instituts de Catalunya que en edicions passades del Dia Mundial de l’Aigua varen realitzar jornades multidisciplinars sobre l’aigua. Són l’IES Miquel Martí i Pol (Roda de Ter) i l’IES Serra de Miramar (Valls).
Finalment, vos recomanam un parell d’enllaços a webs que contenen propostes d’activitats educatives relacionades amb l’aigua, que es poden fer a classe. (S’ha de tenir en compte que són materials realitzats a la Península, i parlen molt dels rius, i d’animals que aquí no tenim, i per tant caldria adaptar-los a la realitat de les Balears). 
-   Material didàctic “Agua, propuestas para abordar la diversidad”, del Govern Basc (2005). Per a educació primària i secundària obligatòria.
- Activitats proposades per a educació infantil, de la Fundació Vida Sostenible. http://www.vidasostenible.org/educadores/B1-00-actividades.asp  
Per a secundària, batxillerat i cicles formatius, també vos recordam que a l'oferta educativa tenim disponible una xerrada, "D'on ve l'aigua".

Si feis alguna activitat per celebrar aquest dia, deixau un comentari. També ens ho podeu explicar i enviar alguna foto, i ho publicarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!