dijous, 30 de gener del 2014

No tudem els alimentsLa FAO estima que un terç del menjar que es produeix al món acaba al fems. Perquè els aliments arribin a taula cal un llarg procés de cultiu, envasat, transport, processament... el que fa que es consumeixin molts de recursos naturals. I a més, tanta gent passant gana al món... no és molt trist que tant de menjar acabi al fems?
El 19 de gener de 2012 el Parlament Europeu va demanar que el 2014 fos declarat l’Any Europeu contra el malbaratament d’aliments, a fi de promoure la informació i sensibilització dels ciutadans i governs europeus sobre aquest tema tan important. Malgrat això, el 2014 no ha estat declarat l’Any Europeu de res, sinó que es continua amb el tema del 2013 “Any Europeu dels Ciutadans”.

Tot i això, el tema és sobradament important com per dedicar-li un poc del nostre temps a l’escola. Diverses institucions i entitats ja havien preparat material sobre aquest tema: 

  • Pensa, compra, cuina, menja. El menjar no es llença. Web de l’Ajuntament de Barcelona amb material educatiu de qualitat, vídeos de diferents nivells i guies didàctiques per tractar la necessitat d’evitar el malbaratament alimentari. 
  • Recyclenow, propostes d’activitats en anglès per tractar el malbaratament dels aliments a les escoles. De la l’organisme anglès WRAP.
  


  • Dos documentals emesos per TV3 al programa 30 minuts durant el 2011. El primer és El gust pel rebuig, de Valentin Thurn, que ha investigat la magnitud dels aliments descartats a mercats majoristes, magatzems i supermercats a escala internacional.  El segon, El menjar que llencem, apel·la a la consciència ciutadana sobre la quantitat de menjar que va a parar als contenidors. Produït per Tony Comitti. Altres articles i informació útil sobre el malbaratament alimentari:  • El malbaratament alimentari. De l’associació Ets el que Menges, enfocada en la nutrició i els bons hàbits alimentaris. En aquest article s'exposa què és el malbaratament alimentari, quines conseqüències té i com s'ha d'actuar per evitar-lo.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!