dimarts, 2 de juny del 2015

Cançons sobre medi ambient




https://ddd.uab.cat/pub/butecpcat/butecpcat_a2010m10n2/musicamediambient.pdf

A pocs dies del Dia Mundial del Medi Ambient, i també a poc temps per a final de curs, vos proposam que acompanyeu les vostres festes amb alguna cançó de temàtica ambiental. 


Per entrar en matèria, recomanam aquest document, molt interessant i complet: La música i el medi ambient, elaborat per l'Escola de Cultura de Pau. S'analitzen les diferents iniciatives musicals, concerts i treballs a favor del medi ambient. A més, fa propostes didàctiques a l'entorn de tres cançons, i dóna les pautes per fer un taller de construcció d'instruments musicals amb material de rebuig. 




Fer una llista exhaustiva de totes les cançons ambientals existents és gairebé impossible. A continuació n'anomenam moltes, potser les més conegudes. N'hi ha de tots els estils, unes amb un to catastrofista, d'altres amb un sentit contemplatiu de la natura... 

Si en sabeu més que puguin ser d'interès, vos agrairem que ho digueu en un comentari.

 

EN CATALÀ:

EN CASTELLÀ


http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs_about_the_environment

EN ANGLÈS


A la Wikipedia hi ha un llistat amplíssim de cançons sobre medi ambient en anglès. Allà trobareu les més conegudes, i no tan conegudes.









Així i tot, la llista tampoc és completa, ja que n'hem trobat d'altres, com són:

CANÇONS INFANTILS




A aquest apartat podríem incloure tots aquells grups d'animació infantil que tenen algun o diversos temes ambientals, com en Joanet Recicles, que a molts de centres coneixeu. Així i tot, es difícil trobar aquest material a la xarxa, i només alguns han publicat els seus treballs.



Coneixeu més cançons per posar a la llista?




2 comentaris:

  1. Beds are burning, de Midnight Oil, https://www.youtube.com/watch?v=ejorQVy3m8E

    ResponElimina
  2. Cançons Didàctiques: El Cànon de la Terra https://www.youtube.com/watch?v=coeDCX58knw

    ResponElimina

Gràcies!