dimarts, 8 de novembre del 2016

Labdoo, un projecte per apropar els ordinadors a les escoles més desfavorides

Som molts els que tenim ordinadors sense usar, a casa o a la feina. No és que ja no serveixin, simplement la societat de consum ens fa renovar els productes tecnològics cada poc temps. Per altra banda, molts alumnes de llocs desfavorits no han vist o emprat mai un ordinador, amb les múltiples possibilitats educatives que els podria reportar tenir-ne a l'aula.

El projecte Labdoo pretén aprofitar els ordinadors portàtils que ja no s'empren, perquè les escoles més necessitades ho puguin fer. Funciona de la següent manera: les persones que vulguin donar un portàtil, s'han de registrar a la pàgina web de Labdoo, on donen d'alta el sleu portàtil. Els voluntaris de Labdoo s'encarreguen d'instal·lar un programari de codi obert. El transport del portàtil cap a l'escola que el necessiti es fa també mitjançant voluntaris que aprofiten un viatge a una destinació propera. L'ordinador és aprofitat per l'escola fins que es fa malbé, i després Labdoo també s'encarrega de reciclar els seus components.

Us mostram un vídeo que resumeix el procés:
En aquests moments hi ha 8.502 ordinadors etiquetats i 744 escoles apuntades de 116 països.

Podeu participar de diferents maneres: donant un portàtil, oferint-vos per fer un transport, i fins i tot apuntar la vostra escola per sol·licitar ordinadors.

Per conèixer més detalls d'aquest projecte que uneix medi ambient, tecnologia, educació, voluntariat, solidaritat... visitau el lloc web www.labdoo.org


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!