dilluns, 4 de maig del 2015

Jornada de neteja europea

Segur que més d'una vegada vos heu enrabiat en anar d'excursió a la costa o a la muntanya i trobar el lloc ple de residus. El fems és un problema amb un component cívic i de sensibilització social importantíssim: no es tracta sols de tirar el residu al contenidor corresponent, sinó ja simplement de no abandonar-lo al camp o a la mar!

Per donar visibilitat a aquest problema, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitza la jornada anual de neteja o "Clean-up day" a tota Europa. Aquesta campanya vol aplegar el màxim d'iniciatives locals per fer net algun racó europeu entre els dies 8 i 10 de maig de 2015.



Amb aquesta iniciativa, es pretén sensibilitzar la població de la quantitat de residus que s'aboquen al medi al seu poble o municipi, i a la vegada prendre part de la solució amb una jornada de neteja.

Animam els centres ecoambientals a participar de la campanya:
  • Identifica un lloc proper al centre que necessiti netejar. No us serà difícil: una platja, un camí, un bosc... Demanau a l'ajuntament si cal demanar autorització.
  • Tria el dia i forma l'equip que durà a terme l'acció. Prepara els alumnes, explicant-los el motiu i la importància de l'acció que dureu a terme.
  • Reuneix el material necessari: amb unes bosses de fems i guants per a tots, pot ser suficient. És interessant que, a la vegada que es neteja, es seleccionin els residus per tipus (vidre, plàstic, i altres).
  • Organitza el transport per dur el material arreplegat al punt verd corresponent. Podeu sol·licitar la col·laboració de l'ajuntament (normalment la neteja de camins i platges és de la seva competència).
  • Inscriu-te a http://www.ewwr.eu/ca/take_part/lets-clean-up-europe.
  • Fes difusió de l'acció, abans (al web http://www.ewwr.eu/ca/communication trobareu cartells per descarregar) i després (fes moltes fotografies!).


Bastants de vosaltres duis a terme alguna jornada de neteja al llarg del curs, com l'IES Felanitx o l'IES Port d'Alcúdia.


En cas que no pugueu fer-ho a la setmana indicada, qualsevol moment serà bo per una activitat com aquesta! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!