divendres, 22 d’abril del 2016

Tres invents per evitar el malbaratament de materials

Avui mostram tres invents diferents relacionats amb el consum responsable i amb l'alimentació, a veure què en trobau.


El primer tracta de llepolies naturals que s'anomenen FWEE, fetes de la fruita que no es ven a la regió de Lyon (França), mitjançant un procés senzill de neteja, trituració i deshidratació, sense afegir sucres ni productes químics. D'aquesta forma s'aprofiten pomes, albercocs, cireres, etc. que no compleixen els requeriments estètics o que tenen un excedent, i s'obté un producte sa i saborós que es conserva molt de temps.





En segon lloc hi ha uns coberts comestibles, creats amb la finalitat d'evitar la producció de residus de plàstic que generen els coberts rebutjables. Aquestes culleres i forquetes estan fetes d'una combinació de cereals i n'hi ha de diferents sabors (gingebre, all, sucre, canyella, pebre bo...) per combinar amb el que estam menjant. Si en lloc de menjar-nos-les, les llençam, tarden molt poc temps a descompondre's a la natura. El seu creador és l'indi Narayana Peesapaty.





I finalment trobam els plats descartables fets de fulles d'arbres i midó. Com en el cas anterior, substitueixen el plàstic d'un sol ús, que tants problemes genera al medi ambient, a la vegada que s'obté un producte funcional, resistent i fàcilment biodegradable. Els desenvolupadors d'aquesta idea, investigadors d'una universitat de Tailàndia, asseguren que la recol·lecció de les fulles no danya els arbres.


Pesquisadoras tailandesas criam pratos descartáveis feitos de folhas
Foto: Divulgaçâo

Quin dels invents vos agrada més?


Informació sobre les llepolies Fwee:
- En espanyol al blog Ladyverd
- Web de Fwee en francès

Informació sobre els coberts comestibles:
- En espanyol al blog Ecocosas
Web de Bakeys en anglès

Informació sobre els plats fets de fulles al blog Ciclo Vivo en portuguès.




2 comentaris:

Gràcies!