Els
passats dijous 5 i divendres 6 de maig, l'IES Manacor celebrà la
Fira del Medi Ambient de 8 a 14h. A més, hi va haver
jornada de portes obertes dia 5 de 18 a 20 h.
El
tema central versà sobre l'ecoalimentació. La fira
s'organitzà en estands on a cada un, sota la supervisió del
professorat, l'alumnat mostrava i explicava diferents experiències. Les
que es dugueren a terme en aquesta edició foren les següents:
- Reduïm residus: impacte ambiental dels residus. Com podem reduir residus
- Aliments quilomètrics (aliments km0): importància de consumir aliments propers.
- Producte local i ecològic: característiques, etiquetatge i diferents mostres de producte ecològic.
- Saps el que menges?: fraus alimentaris.
- Importància dels colors a l'alimentació: alimentació amb colors variats.
- Aliments transgènics: què són? Etiquetatge. Com afecten els transgènics a la salut i al medi ambient.
- Comerç just (concienciació social): canvia el pes del teu consum.
- 25 g de sucre!: ho sabem tot sobre el sucre?
- Piràmide
alimentària: consum recomanat per dur una dieta equilibrada.
- Hort ecològic de l'IES Manacor: visita de l'hort que conreen alumnes del centre.
A
la Jornada de Portes Obertes de dia 5, es
va poder visitar la fira i a més a les 19 h es va dur a terme la
conferència: Beneficis de la dieta mediterrània a càrrec de
professionals de
l’hospital de Son Espases (programa PREDIMED), que duen a terme un
estudi sobre la importància de la dieta mediterrània per a la
reducció de malalties cardiovasculars, a més de la degustació de tapes saludables. A més, la fira va estar amenitzada pel tema Nyam-nyam de les Tres Taronges (Joan Bibiloni).
Durant
els dos dies, a més de tots els grups del centre, també ens
visitaren alumnes de centres de primària de Manacor i Son Macià.
Els
objectius de la fira: implicació i consciencianció de
l'alumnat a diferents activitats relacionades amb l'alimentació
(saludable, ecològica, mediterrània,...), medi ambient (residus,
procedència dels aliments, aliments transgènics,...) i acció
social (comerç just), a més del coneixement
i visita de l'hort ecològic del centre.
Així
esdevingué l'edició d'enguany d'aquesta Fira de Medi Ambient, la
qual, després d'onze anys, consideram ja com a tradició al centre.
Aliments ecològics |
Analitzam fraus a aliments |
Importància dels colors a l'alimentació |
Piràmide dels aliments |
Reduir residus durant la compra |
Transgènics |
Organitza:
Comissió medi ambient IES MANACOR
Col·laboren: APIMA
de l’IES Manacor, S'altra Senalla (Manacor), Amics de la Terra,
VSG Justícia Alimentària Global, APAEMA, Me Ecològic, Vaca Mallorquina, Forn Saludable, Sa Mesura, Joan Bibiloni i alumna de 2n batxillerat de l'IES Manacor: Ma Antònia
Nadal (cartell de la Fira).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies!