dimecres, 18 de gener del 2017

I Jornades d'Ensenyament de les Ciències: el Mar com a Recurs Educatiu


Aquestes jornades s'adrecen a professors d'educació Primària i Secundària, així com a estudiants de magisteri i educadors ambientals, i tenen com a objectiu acostar la mar a l'escola i mostrar el potencial educatiu de les ciències marines per la seva interdisciplinarietat i multidimensionalitat. L'estudi de la mar suposa la compressió de continguts i conceptes provinents de la física, la biologia, la química, l'enginyeria, la geologia, les matemàtiques, etc. També permet conèixer les activitats associades al mar, com el turisme, la pesca, el transport marítim, etc., aspectes clau per al coneixement del nostre entorn natural, econòmic i social.

El programa formatiu té com a objectiu presentar al professorat l'estat actual de la investigació sobre la mar i introduir els conceptes bàsics per entendre-la. També es donaran a conèixer alguns dels centres de recerca, laboratoris i infraestructures dedicades a l'estudi del medi marí de les Illes Balears. El programa compta amb l'assistència de divulgadors i docents d'àmbit nacional i local, alguns dels temes que es tractaran seran per exemple, els organismes que habiten en l'oceà, com el mar interacciona amb l'atmosfera, d'on ve l'aigua de la mar i per què és salada, quins són els efectes del desglaç a l'escalfament global o com els instruments i tecnologies emprades per la nova oceanografia han canviat la forma d'investigar el mar.

Les jornades tindran lloc el 3 i 4 de febrer a CaixaForum Palma. Aquesta activitat té reconegut 1 crèdit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, és totalment gratuïta però és necessari fer una inscripció prèvia emplenant un formulari electrònic. Les places són limitades.
Les «I Jornades d'Ensenyament de les Ciències: el mar com a recurs educatiu» estan organitzades pel Consell General de Col·legis de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències, pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), a través de la seva Unitat de Cultura Científica i de la Innovació a les Illes Balears, i pel Sistema d'Observació i Predicció costaner de les Illes Balears (SOCIB) a través de Medclic: el Mediterrani a un clic (SOCIB – Obra Social "la Caixa"). Compte a més amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears, l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), el Govern de les Illes Balears i el Ministeri d'Edcucació, Cultura i Esports.


Tota la informació, així com el programa i el formulari d'inscripció estan disponibles a: http://www.medclic.es/ca/jornades/formacio/professorat/Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!