divendres, 25 d’abril del 2014

El Projecte Orenetes

Gràcies al Projecte Orenetes, els centres educatius tenen la possibilitat de participar fàcilment en un programa de seguiment d’ocells en el seu propi poble o ciutat.

Es tracta d’un estudi dels nius de cabot, també anomenat oreneta cuablanca (Delichon urbicum), un ocell migrador d’estiu, de distribució àmplia, fàcil d’observar i d’identificar, que nidifica a les façanes de pobles i ciutats.



Per participar en el projecte, s’han de seguir quatre passes:
  1. Registrar-se a través de www.orenetes.cat
  2. Triar el poble o barri on es farà el cens.
  3. Recórrer els carrers comptant els nius, segons el protocol i emprant la fitxa de camp que ens proporcionen, un cop al maig i un altre al juny-juliol.
  4. Enviar les dades.

És una iniciativa de l’ICO (Institut Català d’Ornitologia), basada en la participació ciutadana. Està adreçada a qualsevol persona o col·lectiu que, sense necessitat de tenir coneixements previs sobre els ocells, vulgui participar en un projecte de seguiment d’ocells, i està especialment pensat per a centres educatius que vulguin utilitzar l’estudi com una eina pedagògica i d’apropament al medi natural. Malgrat està més estès a Catalunya, també hi ha uns quants informadors a les Illes Balears:




Us animau a col·laborar? Orenetes.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!