dilluns, 27 d’octubre del 2014

Debats ambientals. 1. Quin mitjà de transport hem de fomentar?Avui vos mostram un material que hem preparat per introduir els debats de temàtica ambiental a les aules.


Realitzar debats a classe pot ser una bona preparació per a la vida en societat, ja que es practica la interacció amb persones que tenen diferents punts de vista, i s’aprèn a comprendre’ls i tractar-los amb respecte i cordialitat. A la vegada, es desenvolupen les habilitats comunicatives, de com organitzar un discurs oral, i com presentar els arguments per convèncer els altres de les nostres idees.En el camp del medi ambient podem trobar molts temes polèmics. Utilitzant el debat, els alumnes hauran d’investigar i conèixer les diferents perspectives existents entorn d’un tema, el que els permetrà entendre la complexitat dels problemes ambientals i veure la varietat d’interessos que poden estar implicats.

Aquest material, que es recomana a partir de secundària, es pot treballar tant a l'àrea de ciències, com llengües, ètica, etc. Cada fitxa estarà estructurada en quatre parts:


  1. ABANS DE COMENÇAR, T’HAS D’INFORMAR. Preguntes prèvies per introduir-se en el tema i preparar el debat.
  2. GRUPS INTERESSATS. Grups en els quals es dividiran els alumnes.
  3. GUIA DEL MODERADOR. Preguntes que el professor pot formular per guiar el debat.
  4. PER ACABAR. Reflexions finals al debat.
En aquesta primera fitxa, tractam el tema dels mitjans de transport. Quin cal fomentar? Properament penjarem nous temes de debat.

0. Debats. Introducció. (pdf)
1. Quin mitjà de transport cal fomentar?  (pdf)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!