divendres, 20 de febrer del 2015

Trobada de coordinadors ambientals a Eivissa

El Servei d'Educació Ambiental a Eivissa va realitzar una trobada de coordinadors ambientals dels centres educatius d'Eivissa i Formentera que participen al Programa de Centres Ecoambientals, els dies 21 i 22 de gener i 18 de febrer al CEIP Can Cantó.

L'objectiu de reunir els coordinadors ambientals era establir una comunicació per tal de: conèixer-se, compartir experiències, activitats, inquietuds i dificultats en la seva tasca de coordinar un projecte ambiental de centre.

La trobada dels dies 21 de gener i 18 de febrer estava dirigida als coordinadors ambientals dels centres d'infantil i primària, en la qual es varen tractar les següents temàtiques:

  • Hort, compostatge, granja.
  • Residus. Estratègies de: patis nets, ecoaula, activitats de reducció, reutilització i reciclatge.
  • Consum responsable. Estratègies de: mercadets d'intercanvi, activitats a l'aula, projectes d'alimentació.
  • Biodiversitat.
  • Aigua.

La dinàmica de grup va ser similar a la d'un fòrum: els assistents anaven comentant com desenvolupaven aquestos temes als seus centres, els recursos emprats, els resultats, les dificultats, etc. mentrestant la resta prenia nota d'aquelles idees o estratègies que eren del seu interès.

Hi assistiren: CEIP Balansat, CEIP Buscastell, CEIP Can Guerxo, CEIP Cervantes, CEIP l'Urgell, CEIP s'Olivera, CEIP Torres de Balàfia, CEIP Vénda d'Arabí, CEIP Sant Antoni, CC Santíssima Trinitat, CEIP Can Cantó, CEIP Puig d'en Valls, CEIP Guillem de Montgrí, CEIP Santa Agnès, CEIP Labritja i CEIP Can Coix.




Per altra banda, la trobada del dia 22 de gener anava dirigida als coordinadors ambientals dels centres de secundària. Seguint la mateixa dinàmica, les temàtiques tractades foren, entre d'altres:

  • Residus. Estratègies de reutilització de llibres de text, patis nets, ecoaula, mercadets d'intercanvi.
  • Mobilitat. Estratègies de mobilitat per al professorat i per a l’alumnat.
  • Aigua
  • Energia
  • Contaminació acústica
Hi assistiren: IES Isidor Macabich, IES Algarb, IES Quartó de Portmany, CC Santíssima Trinitat, IES sa Blanca Dona, IES sa Colomina i CC Nostra Senyora de Consolació.

La valoració general dels assistents a aquesta trobada ha estat molt positiva, principalment perquè han tingut l'oportunitat de conèixer els companys que desenvolupen la mateixa feina i agafar noves idees i estratègies pels projectes ambientals dels seus centres.

Des del Servei d'Educació Ambiental d'Eivissa es valora molt positivament l'interès que han mostrat els centres educatius a participar en aquestes trobades, així com la seva assistència fora de l'horari lectiu, i la gentilesa de compartir i intercanviar les seves experiències i activitats amb la resta de companys.


1 comentari:

  1. Genial! i per quan una jornada amb els coordinadors de Mallorca? Gràcies!

    ResponElimina

Gràcies!