dijous, 18 de gener del 2018

Papallones i més


Una recerca per internet de vegades ens aporta més confusió que llum, per això està bé conèixer l'existència de recursos fiables i de qualitat, que ens poden ser útils a la nostra feina. En aquest cas parlarem de recursos nous sobre papallones i altres insectes.

En aquest vídeo de només 10 minuts es mostra la metamorfosi d'una papallona que molts haureu vist al nostre camp:


 

A la pàgina web Papaions de Mallorca hi ha àmplia informació sobre els papaions o papallones nocturnes de Mallorca. El projecte ha estat dissenyat i dut a terme des de l'associació TAIB (Treballam per s'Albufera i les Illes Balears), format per científics i voluntaris i amb la col·laboració de l'equip del parc natural de s'Albufera de Mallorca, gràcies a les dades recollides durant dècades de treball de camp en aquest espai.

I un recurs nou de trinca: la web dels Pol·linitzadors de les Illes Balears, http://polinib.info/. En aquesta pàgina no només s'hi troben papallones, sinó una gran diversitat de pol·linitzadors que visiten les flors de les nostres illes. Es troba informació detallada de cadascun d'ells, la seva importància i les seves amenaces. Es tracta d'una base de dades que cataloga quasi 8.000 interaccions entre unes 500 espècies d'insectes i 200 de plantes. Inclou fotografies de qualitat, i permet que el públic pugui aportar fotografies de les interaccions insecte-planta que observi. És un projecte de la Direcció General de Recerca i Innovació i l'IMEDEA.



 

A més, juntament amb la presentació d'aquesta web, s'ha editat un pòster sobre les abelles, que pot ser útil als centres educatius. Més informació


I parlant de pol·linitzadors, existeix una aplicació de mòbil anomenada Polinizapp, creada pel CSIC, IMEDEA Balears entre d'altres, que és un joc de simulació que et converteix en un insecte pol·linitzador, que ha d'anar de flor en flor superant els obstacles i amenaces. Sona bé, no? Vegeu-ne més a la web del CENEAM.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!