divendres, 21 d’abril del 2023

CONVOCATÒRIA DELS PREMIS APRENENTATGE SERVEI 2023

 


La Xarxa Espanyola d'Aprenentatge Servei, la Fundació Edebé i l'ONG Educo amb la col·laboració del Ministeri d'Educació i Formació Professional, tornen a impulsar la convocatòria de caràcter estatal Premis Aprenentatge Servei, que enguany arriba a la seva setena edició, adreçada a entitats socials, centres d'educació Infantil-Primària, ESO-Batxillerat i Formació Professional i Ocupacional, que estiguin desenvolupant pràctiques d'aprenentatge servei.

Són pràctiques que uneixen èxit educatiu i compromís social. En elles, els infants i els joves s'impliquen en accions destinades a millorar el seu entorn al mateix temps que enforteixen coneixements, habilitats, actituds i valors: aprenen tot fent un servei a la comunitat.

· Plantant arbres, aprenen sobre els boscos i el paisatge, la desforestació, el canvi climàtic...

· Organitzant una campanya de donació de sang, aprenen sobre els grups sanguinis, els components de la sang i la seva funció en l'organisme, les transfusions...

· Col·laborant en la gestió d'una colònia felina en un espai urbà, aprenen sobre l'etologia del moix, el benestar animal i la responsabilitat que tenim els humans envers totes les espècies animals amb les quals compartim el planeta. 

· Organitzant alguna activitat que ajudi a persones que tenen dificultats (persones en risc d'exclusió, persones amb dificultats físiques o psíquiques, persones que se senten soles...) aprenen sobre les necessitats d'aquestes persones que sense una ajuda externa poden quedar sense cobrir.  

I en totes aquestes experiències, a més, l'alumnat exerceix el treball en equip, l' esforç, l'organització i la presa de decisions, també la solidaritat i l'empatia, habilitats comunicatives... 

Des de la web https://aprendizajeservicio.com s'accedeix a tota la informació. Els projectes es poden presentar en català, euskera, gallec i castellà. El termini de la convocatòria acaba el 30 de setembre i acull projectes de dos cursos acadèmics: el 2021-2022 i el 2022-2023.

L'acte de lliurament dels premis tendrà lloc a Valladolid el divendres dia 15 de desembre de 2023, en el marc de la XVI Trobada Estatal d'Aprenentatge-Servei. Donen suport a aquesta iniciativa DKV Assegurances, Fundació la Caixa, CENEAM (Ministeri de la Transició Ecològica i Repte Demogràfic), OEI (Organización de Estados Iberoamericanos), Fundación Ana Bella, Fundació Mullor, Plena Inclusión, Torresco, Esemtia, Fundació Princesa de Girona, Esplai Florida, ACES-Andalucía i l'Ajuntament de Valladolid.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!