dimarts, 13 de març del 2012

La Confint


En aquesta ocasió volem donar a conèixer una iniciativa d’educació ambiental en què els propis alumnes donen exemple del seu compromís amb el medi ambient en una plataforma d’abast nacional i internacional: la Confint.

La Conferència Internacional Infantil Juvenil – Cuidem el planeta (Confint) és una campanya pedagògica que mobilitza i compromet els joves entre 12 i 14 anys en anàlisis i debats amb la comunitat escolar sobre els reptes ambientals contemporanis. És un procés constructivista en el qual les persones es reuneixen, deliberen i elegeixen representats que duen a altres instàncies les idees acordades. Es realitza a diferents nivells: primer, al propi centre educatiu, llavors en províncies i regions (opcionals), als països, i finalment, la conferència d’àmbit internacional.

La metodologia de les Conferències de Medi Ambient a les escoles consisteix en espais de debat de temàtiques ambientals, i participació democràtica, en què l’opinió dels joves és respectada i valorada, i es promou el reconeixement que podem assumir responsabilitats individuals i col·lectives per millorar la qualitat ambiental local i planetària.

La idea va sorgir a iniciativa del Ministeri d’Educació del Brasil, que organitzà la primera Conferència Internacional de Nins i Joves a Brasília al 2010 sobre “responsabilitat i medi ambient”, que reuní 350 joves provinents de 47 països. Com a continuïtat del projecte, el maig de 2012 se celebrarà una Conferència Europea amb els joves delegats dels deu països europeus que participen en el projecte. Els delegats espanyols foren elegits a la passada conferència estatal celebrada a Vitòria aquest gener, que reuní 57 centres de Catalunya, Galícia, País Basc, Canàries i Madrid.
 


A les Illes Balears de moment no hi ha cap centre participant en el projecte. En el cas que hi estigueu interessats, tota la informació la podeu trobar al bloc de la CONFINT a Espanya: http://confint-esp.blogspot.com/  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!