dilluns, 1 de febrer del 2016

La Mar de Ciència, un concurs per conèixer la importància de la ciència i la tecnologia marina

Aquest gener ha començat La Mar de Ciència: Concurs per a joves artistes interessats en la ciència i el mar, un certamen de dibuix, vídeo i relat adreçat a estudiants de primària i secundària organitzat pel CSIC, la FECYT, Obra Social “la Caixa” i la ICTS SOCIB. 

 
Concebut com una eina de divulgació científica, l'objectiu del concurs és que els estudiants sàpiguen que la ciència i la tecnologia marina són essencials per a conèixer i conservar els nostres oceans, mars i costes, a la vegada que fomenten la seva creativitat i expressen les seves idees i coneixements. 
 
Els temes proposats són per exemple: Què és la ciència per a tu?, En què ha millorat la ciència la teva vida? Creus que la ciència pot ajudar a conservar els nostres mars?, De gran vull ser oceanògraf, Què saps del mar Mediterrani?, etc. 
 
La participació serà individual i s'estableixen tres modalitats
 
  • Dibuix: de tècnica lliure, mida A4, amb un títol i una descripció.
  • Vídeo: audiovisual de format lliure amb un màxim d’un minut i mig de durada (podrà consistir en la concatenació d'imatges, en una presentació oral, un diàleg, una animació, stop motion, etc). Trobareu idees i tutorials al Facebook.
  • Relat/redacció: una pàgina A4 amb una redacció, poesia, entrevista, conte...
El participant podrà presentar un únic treball en la modalitat que triï.
 
El concurs compta amb una pàgina web www.lamardeciencia.es, on s'ofereix informació detallada relativa a condicions, modalitats, fases, premis, bases i informació legal. També disposa d'una secció de materials i recursos educatius relacionats amb les ciències marines, adaptats als diferents nivells d'ensenyament, per poder treballar a l'aula o a casa, i inspirar-se a l'hora de realitzar propostes.
 
La inscripció i l'enviament de dibuixos, vídeos i narracions es realitzarà a través de l'esmentada web fins el dia 10 de març. Els menors d'edat necessiten estar representats i autoritzats pels seus professors o pares. La participació està oberta a estudiants de primària i secundària (fins als 17 anys), d’arreu de l’Estat espanyol. 
La Mar de Ciència es desenvoluparà d'acord amb el següent calendari:
 
  • Inscripció i participació: fins el 10 de març de 2016
  • Valoració del jurat: de l'11 al 14 de març de 2016. Seleccionaran 20 treballs per categoria i modalitat.
  • Votació popular en línia a través de Facebook dels dibuixos, vídeos i narracions finalistes a la web de La Mar de Ciència: del 15 al 30 de març de 2016
  • Anunci de guanyadors: 31 de març de 2016
Els sis guanyadors, un per categoria i modalitat, podran participar en una campanya oceanogràfica al mar Balear i visitar el Parc Nacional Maritimoterrestre de l'Arxipèlag de Cabrera a bord del catamarà SOCIB. Amb aquesta experiència podran conèixer el medi marí de Cabrera, alhora que participen en una campanya d’investigació amb instrumentació científica real.
 
Per fomentar la implicació del professorat en la promoció del concurs i assessorant els alumnes, també hi haurà una menció especial al professor/a i al centre que presentin el conjunt de treballs millor valorat pel jurat. El professor/a guardonat/da amb la menció especial, podrà també participar d'aquesta campanya científica a Cabrera.
 
Trobareu tota la informació a:
 
 

 
 


 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!