dimecres, 6 d’abril del 2016

Bases del V Concurs de dibuix d'Eivissa “Ni 1 Foc al Bosc!”

Ja està en marxa el concurs de dibuix "Ni 1 foc al bosc" d'enguany a Eivissa. Aquest concurs, destinat a alumnes de 5è de primària a 1r d'ESO, té per objectiu informar i sensibilitzar sobre els incendis forestals durant l'època de major risc, que comprèn el període entre l'1 de maig i el 15 d'octubre.

Vet aquí les bases del concurs:

1. Hi poden participar tots els alumnes de 5è, 6è de primària i 1er d’ESO.
2. El tema únic és: “Els incendis forestals destrueixen el bosc. Ni 1 foc al bosc”. Amb aquest tema es poden representar diferents aspectes relacionats amb els incendis forestals i la seva prevenció.
3. Característiques dels dibuixos:

  • El dibuix no ha d’incloure el lema ni cap text.
  • S’admet màxim un sol dibuix per alumne.
  • Els dibuixos es poden presentar tant en format A4 com A3 i amb posició vertical.
  • La tècnica de dibuix és lliure.
  • Es recomana evitar dibuixos d’elements de flora i fauna no representatius del paisatge forestal de l’illa d’Eivissa (avets, cérvols, muntanyes nevades, etc...).
  • En la part posterior del dibuix ha de constar, amb lletra molt clara, el nom complet de l’alumne/a, l’edat i el curs, grup i centre educatiu al qual pertany. Els dibuixos que no incloguin aquestes dades seran eliminats.

4. El termini per a la presentació dels dibuixos finalitza el dia 4 de maig de 2016.
5. El professorat de cada centre educatiu realitzarà una preselecció dels millors treballs (10 dibuixos) que seran recollits al mateix centre educatiu per personal de l’Ibanat el dia 4 de maig de 2016.
6. El jurat triarà els deu finalistes de cada municipi.
7. Composició del jurat de cada municipi: President: un Regidor de l’Ajuntament. Vocals: un tècnic de medi ambient i un tècnic de cultura de l’Ajuntament i una educadora ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Secretari: actuarà com a secretari un tècnic municipal.
8. Els alumnes finalistes passaran a la segona fase del concurs a nivell insular. El jurat de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca escollirà el dibuix guanyador, que s’utilitzarà per fer el cartell de prevenció d’incendis forestals de la temporada 2016, i un dibuix finalista de cada municipi que s’utilitzarà per fer unes postals de conscienciació ciutadana que es repartiran per tots el municipis participants.
9. Composició del jurat de la fase insular: President: un tècnic d’incendis forestals de l’Ibanat. Vocals: un tècnic d’incendis forestals de l’Ibanat, un agent de medi ambient i una educadora ambiental del Servei d’Educació Ambiental. Secretari: una educadora ambiental del Servei d’Educació Ambiental.
10. Premis:

  • La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca editarà els cartells i postals dels guanyadors, aquest material es distribuirà per tota l’illa durant la campanya de prevenció d’incendis forestals.
  • Els guanyadors, i també els finalistes, tindran el privilegi de visitar les instal·lacions de l’Ibanat a sa Coma, coneixeran a les brigades forestals què els presentarà i explicarà els mitjans d’extinció d’incendis forestals que es disposen a Eivissa.
  • A més, els guanyadors rebran un obsequi per incentivar-los a gaudir i passejar pel bosc: una motxilla Quechua de 30 litres amb un bidó Quechua d’un litre.

11. Al Centre d’Interpretació es Amunts, es realitzarà una exposició dels dibuixos que hi hagin participat.
12. Els cartells finalistes quedaran a disposició de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.
13. La participació en aquest concurs implica l’acceptació de les bases.

PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS I ENTREGA DE DIBUIXOS:

1. És imprescindible que els centres educatius interessats enviïn un mail a nconcepcion@dgmambie.caib.es indicant que volen participar al concurs.
2. Personal de l’Ibanat passarà a recollir els 10 dibuixos seleccionats pel centre educatiu el 4 de maig de 2016.

Contacte:
Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca
Servei d’Educació Ambiental
Nieves de la Concepción Marín
Tel. 971177688 (ext.66327)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!