divendres, 20 de maig del 2016

Ecoalimentació - Fira del Medi Ambient 2016 a l'IES Manacor

Els passats dijous 5 i divendres 6 de maig, l'IES Manacor celebrà la Fira del Medi Ambient de 8 a 14h. A més, hi va haver jornada de portes obertes dia 5 de 18 a 20 h. 

 

El tema central versà sobre l'ecoalimentació. La fira s'organitzà en estands on a cada un, sota la supervisió del professorat, l'alumnat mostrava i explicava diferents experiències. Les que es dugueren a terme en aquesta edició foren les següents:

  1. Reduïm residus: impacte ambiental dels residus. Com podem reduir residus
  2. Aliments quilomètrics (aliments km0): importància de consumir aliments propers.
  3. Producte local i ecològic: característiques, etiquetatge i diferents mostres de producte ecològic.
  4. Saps el que menges?: fraus alimentaris.
  5. Importància dels colors a l'alimentació: alimentació amb colors variats.
  6. Aliments transgènics: què són? Etiquetatge. Com afecten els transgènics a la salut i al medi ambient.
  7. Comerç just (concienciació social): canvia el pes del teu consum.
  8. 25 g de sucre!: ho sabem tot sobre el sucre?
  9. Piràmide alimentària: consum recomanat per dur una dieta equilibrada.
  10. Hort ecològic de l'IES Manacor: visita de l'hort que conreen alumnes del centre.

A la Jornada de Portes Obertes de dia 5, es va poder visitar la fira i a més a les 19 h es va dur a terme la conferència: Beneficis de la dieta mediterrània a càrrec de professionals de l’hospital de Son Espases (programa PREDIMED), que duen a terme un estudi sobre la importància de la dieta mediterrània per a la reducció de malalties cardiovasculars, a més de la degustació de tapes saludables. A més, la fira va estar amenitzada pel tema Nyam-nyam de les Tres Taronges (Joan Bibiloni).

Durant els dos dies, a més de tots els grups del centre, també ens visitaren alumnes de centres de primària de Manacor i Son Macià.

Els objectius de la fira: implicació i consciencianció de l'alumnat a diferents activitats relacionades amb l'alimentació (saludable, ecològica, mediterrània,...), medi ambient (residus, procedència dels aliments, aliments transgènics,...) i acció social (comerç just), a més del coneixement i visita de l'hort ecològic del centre.

Així esdevingué l'edició d'enguany d'aquesta Fira de Medi Ambient, la qual, després d'onze anys, consideram ja com a tradició al centre.

Aliments ecològics

Analitzam fraus a aliments

Importància dels colors a l'alimentació

Piràmide dels aliments

Reduir residus durant la compra

Transgènics


Organitza: Comissió medi ambient IES MANACOR
Col·laboren: APIMA de l’IES Manacor, S'altra Senalla (Manacor), Amics de la Terra, VSG Justícia Alimentària Global, APAEMA, Me Ecològic, Vaca Mallorquina, Forn Saludable, Sa Mesura, Joan Bibiloni i alumna de 2n batxillerat de l'IES Manacor: Ma Antònia Nadal (cartell de la Fira).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!