dimarts, 5 de juliol del 2016

Jornada de formació forestal



El passat 28 de juny es va dur a terme una Jornada de Formació Forestal per als coordinadors dels centres inscrits al Programa de Centres Ecoambientals.

La jornada va tenir lloc al CIFP Son Llebre, i va comptar amb l'assistència dels coordinadors ambientals de: IES Aurora Picornell, IES Marratxí, CC Sant Josep Obrer II, CC la Porciúncula i CEIP Rei Jaume I.

Es varen oferir unes xerrades i tallers de gran nivell i que feren reflexionar el personal assistent. Joan Santana, per part del Servei de Gestió Forestal, s'encarregà de la xerrada "Conèixer la realitat dels boscos de les Balears i desmuntar els mites forestals". I en  Llorenç Vicenç i na Toni Llabrés, per part de l'IBANAT, foren els encarregats de la xerrada "La prevenció dels incendis forestals a les aules" i dels dos tallers: "Les llavors: capsetes de futur" i " Els secrets dels troncs".







Els objectius eren els següents:
  • Conèixer els aspectes bàsics de la realitat forestal de les Illes Balears incidint en “mites forestals” que estan molt arrelats entre la societat insular i que no tenen una base ni tècnica ni científica.
  • Reflexionar sobre com els incendis forestals constitueixen la principal amenaça per a la supervivència dels espais naturals i suposen greus pèrdues ecològiques, socials i econòmiques.
  • Prendre consciència sobre aquest problema i canviar la nostra actitud front una gestió forestal necessària per a la prevenció dels incendis forestals.
  • Donar a conèixer les tècniques de prevenció i extinció d’incendis forestals perquè el professorat ho pugui transmetre a l'alumnat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!