dijous, 25 de maig del 2017

Jornada d’Intercanvi d’Experiències Ambientals 2017



El passat 4 de maig es va dur a terme en els Centres d’Ensenyament de Professorat de Palma, Maó, Eivissa i Sant Francesc Xavier la Jornada d’Intercanvi d’Experiències Ambientals 2017, una jornada dirigida al sector docent interessat en l’educació ambiental i especialment a tots aquells mestres i professors que formen part de les comissions ambientals dels centres que participen en el Programa de Centres Ecoambientals.

Els objectius de la jornada foren els de donar a conèixer experiències, projectes i recursos didàctics relacionats amb la sostenibilitat i que formen part del Programa de Centres Ecoambientals dels centres educatius.

Assistiren a la Jornada 30 docents de Mallorca, 2 de Menorca, 17 d’Eivissa i 2 de Formentera. I suposà el reconeixement de 8 hores de formació per a un total de 46 docents.

Les experiències que es presentaren, així com la ponència de Paula Pérez, es varen poder seguir per videoconferència des de Maó, Eivissa i Sant Francesc Xavier. I al capvespre es feren diferents tallers relacionats amb la sostenibilitat a les diferents illes, excepte a Formentera que seguiren per videoconferència l’activitat que es va fer a Eivissa.

La ponència va anar a càrrec de na Paula Pérez Carrillo, coordinadora del Programa “Escoles verdes” de la Generalitat de Catalunya i de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). La comunicació amb el títol Fem educació vers la sostenibilitat, ergo som competents?" fou ben interessant i per això podeu accedir-hi fent clic sobre l'enllaç per si us interessa donar-li un cop d’ull.

Les experiències ambientals que es varen presentar foren:

  • El nostre hort i Vine a peu a l’escola, per na Catalina Oliver Ripoll del CEIP Eleonor Bosch (Santa Margalida).
  • Taller de suport. Aspecte social, per n’Antònia Ferrer Tur i en Pep Cladera Massanet de l’IES Puig de sa Font (Son Servera).
  • L’ecoaula, per en Maurici Cuesta Labèrnia de l’IES Santa Maria d’Eivissa.
  • El nostre racó ambiental, per na M. Isabel Reyes Sánchez i na Rosario Casau González de l’EI ses Païsses (St. Antoni de Portmany).
  • Les tres erres al CEIP Balansat, per n’Ana M. López Pedrajas i na Fina Ribas Riera del CEIP Balansat (St. Miquel de Balansat).
  • Implantació d’un sistema de gestió ambiental, per en Bartomeu Alzamora Fábregas del CIFP Joan Taix (sa Pobla).
  • El comité ambiental local. Participació i treball en xarxa, per na Lara Sancho Reverté, de l’IES Manuel Sales i Ferré (Ulldecona).

La Jornada va ser tot un èxit i farem el possible perquè tengui continuïtat. Aquestes són algunes fotografies de la jornada.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!