dimarts, 9 de juliol del 2019

V Simposi de docents

El Programa de Centres Ecoambientals ha estat present al V Simposio de docentes organitzat per ESenRED i que s'ha duit a terme els dies 1, 2 i 3 de juliol a les instal·lacions del Centre Nacional d'Educació Ambiental (CENEAM) ubicat a Valsaín (Segovia).
 
Hi han assistit els coordinadors del Programa, Francesc Bennàssar, de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, i Isabel Brunet, de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, juntament amb quatre docents de centres educatius d'Eivissa, Mallorca i Menorca. Aquests docents han estat n'Armand Basilio, del CEIP Santa Gertrudis de Santa Eulària des Riu, que presentà l'experiència  "Hacia una escuela sostenible entre toda la comunidad"; na Maria Gual i na Carme Herrero, del CEIP Ses Marjades de Sóller, que donaren a conèixer les experiències "Projecte Ecoescola" i "APS Serra de Tramuntana"; i na Rita Teixidor, de l'IES Biel Martí de Ferreries, que compartí l'experiència "L'aigua, un recurs escàs a Menorca".

En aquesta ocasió, 26 tècnics de diferents administracions d'Andalusia, Albacete, Catalunya, Canàries, País Basc, País Valencià, La Rioja, Palència i Balears, i 57 docents procedents de centres educatius dels territoris esmentats, compartiren en 3 espais diferents les experiències per a la sostenibilitat que treballen en els seus respectius centres. També pogueren gaudir de la conferència inaugural " La educación para el cambio climático: ¿Educar sobre el clima o educar para el cambio?" que va impartir Edgar J. González Gaudiano, investigador de la Universidad Veracruzana (Mèxic) i una segona ponència que anà a càrrec de Pablo A. Meira Cartea, professor de la Universitat de Santiago de Compostela, titulada "Resultados del proyecto de investigación Resclima: lecciones aprendidas". Ambdues ponències foren finançades per la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.

Un any més es va constatar la gran qualitat de les experiències que van compartir els docents.
 
Així mateix, el darrer dia es va fer una taula rodona amb les 6 experiències que havien triat els docents com les més interessants, i entre elles hi va ser la del CEIP Santa Gertrudis d'Eivissa, un fet que demostra la bona feina que fan els nostres centres educatius en l'àmbit de l'educació ambiental.

Durant el Simposi també s'impartiren tallers relacionats amb el canvi climàtic i l'educació ambiental, i es compartiren les conclusions de la trobada.
Tres dies que donaren per a molt i que van enriquir i encoratjar tots els assistents en la seva important tasca.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!