dijous, 12 de juliol del 2012

Campanya "Ni 1 foc al bosc!" 2012

Un any més diverses escoles de les Illes han participat en la campanya "Ni 1 foc al bosc!", organitzada per la Xarxa Forestal de les Illes Balears, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori. L'objectiu és informar i sensibilitzar els infants, i la comunitat que els envolta, sobre l’època de perill d’incendis forestals que comprèn el període de l’1 de maig i al 15 d’octubre.

S'han realitzat dos concursos de dibuix, els guanyadors dels quals s'han fet servir per fer els cartells de prevenció d'incendis de 2012. Per una banda, es va fer el concurs entre els alumnes de 5è i 6è de primària dels centres de la península de Llevant de Mallorca. Per l'altra banda, per primer cop es va celebrar també el concurs a Eivissa, amb participació de centres dels cinc municipis de l'illa. Cal dir que els ajuntaments respectius han col·laborat activament en el procés.

El dibuix guanyador a Mallorca ha estat el d'una alumna del CEIP Na Caragol, d'Artà (dibuix de l'esquerra). A Eivissa, el dibuix guanyador fou d'un alumne del CEIP Buscastell, de Sant Antoni de Portmany (dibuix de la dreta).


A més, s'han editat unes postals amb el dibuix guanyador de cada municipi. Les podeu veure en aquests enllaços: postals Mallorca, i postals Eivissa. A Eivissa també s'han exposat els dibuixos al Centre d'Interpretació des Amunts.

A més, en els actes de lliurament dels premis que es varen realitzar durant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, es varen dur a terme una sèrie d'activitats educatives entre els alumnes participants, relacionades amb els boscos i la prevenció d'incendis, que tant a Eivissa com a Mallorca, van tenir molt bona acollida.

Finalment, podeu veure l'spot de la campanya de sensibilització per a la prevenció d'incendis forestals a les Illes Balears per a l'estiu 2012. Esperem que la campanya doni els seus fruits, i que de cada any hi hagi menys foc als nostres boscs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!