dilluns, 21 de maig del 2018

Fira de Medi Ambient 2018 a l'IES Manacor. "Plàstics".

Des de l'IES Manacor ens envien una ressenya de la seva gran fira:

Els passats 9 i 10 de maig es va dur a terme la Fira de Medi Ambient de l’IES Manacor. Aquesta activitat que va néixer amb l'objectiu de fomentar la cultura medi ambiental i potenciar la defensa del medi, augmentant el coneixement d'aspectes ambientals que afecten la salut, el planeta i la qualitat de vida. Després de 13 anys duent-se a terme, la Fira de Medi Ambient ja ha esdevingut tradició en el nostre centre.
Aquest any el tema central de la fira han estat els PLÀSTICS. Els objectius d’aquesta edició eren implicar i conscienciar l'alumnat envers el problema ambiental que suposen actualment els plàstics. Així mateix, conscienciar sobre la importància de les nostres accions quotidianes per fer-hi front, i mostrar les opcions que tenim a nivell individual, a l’escola i als comerços per a minimitzar el nostre impacte. Així mateix, posar en valor les accions de neteja d’espais naturals.
Han visitat la fira els alumnes del nostre centre i alumnes de centres de primària de Manacor.
La fira també ha estat oberta al públic en general en horari de capvespre, on també ha tengut lloc la representació teatral de l’obra “Plààààstics” escrita per la Sra. Francesca Sureda i interpretada per alumnes del mateix centre. Seguidament es va realitzar l’entrega dels premis del “XIX Concurs Natura en Acció”.
Les temàtiques treballades i activitats que es dugueren a terme en aquesta edició varen ser les següents: recicla bé, els plàstics molesten-redueix, plàstics a la mar-actua, disruptors endocrins, ecoauditoria IES Manacor, què puc fer? què pots fer?, OOHO, comerços sense plàstics i vídeos guanyadors del “XIX Concurs Natura en Acció”.
També en el marc de la fira, dia 3 de maig la Sra. Carme Alomar Mascaró, del Centre Oceanogràfic de Balears, va impartir la conferència «Els plàstics en el Mar i els seus efectes sobre les espècies marines» dirigida a alumnes de batxillerat i personal del centre.
Enguany, amb motiu del cinquantè aniversari del nostre centre, la fira ha comptat amb la visita del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, el Sr. Vicenç Vidal Matas, i el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, el Sr. Sebastià Sansó Jaume.
Un any més, hem comptat amb la col·laboració econòmica de l’APIMA de l’IES Manacor.
La fira ha estat organitzada per la Comissió de Medi Ambient de l’IES Manacor i hi han participat els departament de Ciències Naturals, Socials, Física i Química, Automoció, Comerç i Economia.
També ha col·laborat amb l'aportació de material divers l’associació Ondine, ONG que treballa per a la conservació marina de les Illes Balears.


A la cinta de triatge

Els plàstics molesten

Fabricació d'Ooho, la botella del futur

Monitors en plena explicació

Monitors en plena explicació

Monitors en plena explicació

Monitors en plena explicació

Portes obertes al públic general.

Portes obertes al públic general.

Representació teatral.

Representació teatral.

Visita institucional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!