dijous, 3 d’octubre del 2019

Jornada per a professorat: introduir l'agrobiodiversitat als centres escolars

Propera jornada d'educació ambiental destinada especialment al personal docent: Com introduir l'agrobiodiversitat als centres escolars. Tendrà lloc dijous dia 17 d'octubre de 2019 al Centre Flassaders (C/ Ferreria, 10. Palma).

Amb aquesta jornada es donaran a conèixer els conceptes i la importància de l'agrobiodiversitat o diversitat cultivada, les varietats locals, la memòria biocultural, etc., i les pautes per introduir i treballar aquestes temàtiques als centres escolars (tallers, hort escolar, bancs de llavor d'intercanvi, entre d'altres). A més, també comptarem amb l'explicació de diferents experiències i iniciatives dins el món educatiu, juntament amb una mostra de materials didàctics i tallers per aplicar en l'ensenyament.

A dia d'avui, la majoria de varietats locals són les grans desconegudes. Tan sols es coneixen algunes varietats, com la tomàtiga de ramellet, el blat xeixa, l'oliva mallorquina, el pebre de tap de cortí, la vinya malvasia... però el número de varietats de què es té constància és major a les 800, tot i que mai s'ha fet cap tasca de prospecció, finca per finca, per tal de conèixer la diversitat de varietats locals que es troben a l'illa de Mallorca.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!